Publicerad den

Bästa hundras för nybörjare

Hundar är verkligen fantastiska djur. Det finns dock en hel del som är väldigt viktigt att tänka på innan du bestämmer dig för att köpa en, speciellt om du aldrig ägt en hund tidigare. Först måste du känna till att hundar kommer kräva en hel del tid, speciellt om du köper en valp. Om du inte har tid att spendera med din hund varje dag kan det vara bäst att du väntar med att köpa en.

Väljer du en tuffare hundras kan det bli svårare för dig som hundägare, speciellt för dig som är nybörjare. Det finns hundratals hundraser att välja mellan och de har alla olika behov. Vissa kräver till exempel mycket motion medan andra helst ligger i soffan hela dagen. Sedan finns det de som har olika hälsoproblem eller behöver en viss träning för att må som bäst.

Några av de mer populära raserna, som pitbull, bulldogs, siberian husky och rottweiler är kända för att behöva mer träning. De kan även vara lite svårare att träna. Dessa raser har nämligen naturliga dominanta beteenden. Som nybörjare är det därför bäst att du undviker dessa raser. Men vilka hundraser passar då till dig som nybörjare?

Pudel

En fantastisk sällskapshund är pudeln. Dessa hundar är väldigt intelligenta och finns i flera storlekar samt färger. Dom är väldigt alerta och glada i sin personlighet samt älskar äventyr. Pudeln är en ras som är duktig i hundsporter, som agility och det beror bland annat på att den är lätt att träna. Detta är en bra hund för nybörjaren som är lite mer aktiv. Letar du däremot efter en hundras som helst sover finns det andra alternativ som är bättre.

Mops

Vill du ha en liten hundras som gärna myser hela dagarna är en mops ett bra alternativ. Det här är inte en jätteaktiv hundras, men självklart behöver den daglig motion. Mopsen trivs även att vara nära sin ägare hela tiden, de sitter/ligger gärna i knät. Det kan hända att du måste ”tvinga” din mops att gå ut då och då eftersom de är rätt lata hundar. Men detta är inte någonting som anses vara ett riktigt problem. Mopsen trivs även bra med andra djur och barn, de anses därför vara en av de bästa raser för dig som är nybörjare.

Cavalier King Charles Spaniel

Cavalier King Charles Spaniel anses vara en av de allra bästa hundraserna för nybörjare. Detta är en kärleksfull och mysig hund som verkligen tycker om att vara i närheten av ägaren. Den här hundrasen gillar både att mysa och vara aktiv. Rasen är även rätt vanlig som terapihund, de är nämligen väldigt snälla och lunga av sig. Dock har den en jaktinstinkt och kan börja jaga smådjur när du tar ut den på promenad.